Home » Materialen

Verschillende houtsoorten voor trappen

Bij Reuser Trappen in Beneden-Leeuwen gebruiken we verschillende houtsoorten voor het maken van trappen. Alle moderne en exclusieve houtsoorten, inclusief trapmaterialen, die we gebruiken, hebben prachtige kwaliteiten waarbij duurzaamheid vooropstaat. We vinden het namelijk belangrijk dat u nog jarenlang met trots gebruikmaakt van uw trap, of dit nu in uw woning of bedrijfspand is. Bekijk de exclusieve en moderne houtsoorten en trapmaterialen die we gebruiken voor het maken of renoveren van verschillende trappen hieronder.

Alle verschillende, exclusieve houtsoorten voor trappen op een rij

Ontdek de diversiteit aan verschillende houtsoorten die wij in onze trappenfabriek gebruiken voor het vervaardigen van unieke en stijlvolle trappen. Deze exclusieve houtsoorten bieden elk hun eigen unieke kleuren, texturen, en duurzaamheid, waardoor we in staat zijn om verschillende trappen te creëren die perfect aansluiten bij uw persoonlijke stijl en uw interieur.

Ahorn

Dit is een harde houtsoort welke licht van kleur is. De houtsoort is geschikt voor alle trappen.

Eiken

Dit is een zware houtsoort welke licht- tot donkerbruin van kleur is. Eikenhout is een van de meest gebruikte duurzame houtsoorten. Het hout is bijna foutloos en egaal van kleur. De nerf is matig grof tot grof.

Essen

Dit is een taaie, sterke houtsoort met een levendige structuur. Hij is witachtig tot lichtgeelbruin van kleur en heeft een grove nerf.

Gestoomd beuken

Dit hout werkt vrij veel en is mooi egaal van kleur. De kleur van beuken is wit tot lichtbruin, gestoomd is het lichtroodbruin. De nerf is fijn en gelijkmatig.

Grenen

Dit is een zachte houtsoort met een fijne nerf.

Iroko

Dit is een stabiele, sterke en zeer duurzame houtsoort. Iroko heeft een mooie goudgeel-bruine tot goudbruine kleur. De nerf is matig grof.

Mahonie

Dit is een harde houtsoort. Mahonie is licht- tot donkerroodbruin. Het wordt veel gebruikt voor dekkende aflak. De nerf is fijn tot matig grof.

Merbau

Dit is een zeer duurzame, harde en zware houtsoort en is donkerbruin van kleur. De nerf is grof. Deze veelgebruikte houtsoort is geschikt voor alle trappen. Deze houtsoort is niet geschikt voor alle trappen.

Vuren

Dit is een zachte houtsoort en wordt vaak gebruikt voor dekkende aflak. De nerf is fijn. De houtsoort wordt het meest gebruikt bij de zolder-, kelder- en garagetrap.

Meranti

Dit hout is licht- tot donkerrozebruin met een grove nerf. Deze houtsoort is niet geschikt voor alle trappen.

Combineer een van deze exclusieve houtsoorten met moderne trapmaterialen

Naast deze exclusieve houtsoorten integreren we ook moderne materialen, zoals glas, staal, en roestvrijstaal in onze trapontwerpen op maat. Deze exclusieve trapmaterialen worden vaak gecombineerd met hout voor een contrastrijk en eigentijds effect. Glas kan worden gebruikt voor balustrades of treden, wat zorgt voor een licht en luchtig gevoel, terwijl metaal een strakke, industriële uitstraling kan geven. Ons doel is om met behulp van deze exclusieve en moderne trapmaterialen trappen te creëren die een blijvende indruk achterlaten in elk huis of bedrijf.

Kies voor de houtsoort en het trapmateriaal dat het best bij uw interieur past

Heeft u hierboven de exclusieve en moderne houtsoorten en trapmaterialen bekeken die we voor veel verschillende trappen kunnen gebruiken? Dan heeft u waarschijnlijk al een voorkeur. Vaak past uw voorkeur goed bij het huidige interieur van uw woning of bedrijfspand. Twijfelt u echter nog en heeft u advies nodig? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze experts vertellen u graag meer over de verschillende houtsoorten en trapmaterialen die we gebruiken voor het maken van trappen.

Heeft u vragen?

Laat ons terugbellen

Reuser Trappen